Virussen en spyware

Computervirussen en spyware zijn vormen van schadelijke software (malware). Deze kunnen uw computer, programma's en uw persoonlijke gegevens beschadigen en/of vernietigen. Door onze dagelijkse activiteiten op het internet lopen we een aanzienlijk risico op een infectie met malware. Beschermingssoftware zoals een antivirusprogramma zijn dan ook dringend aanbevolen. Weet u of u goed beschermd bent? Service Center de Punder zorgt ervoor dat malware bij u geen kans krijgt.

Virussen

Een computervirus is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingssysteem. Computervirussen worden als schadelijk beschouwd omdat ze in ernstige gevallen binnenin de computer schade aanrichten, bijvoorbeeld het wissen en verspreiden van belangrijke en gevoelige gegevens. In zeer ernstige gevallen kan de gebruiker zelfs de totale controle over de computer verliezen. Denkt u een virus op uw computer te hebben?
Bel Service Center de Punder en wij maken korte metten met het virus.

Spyware

Spyware is de naam voor computerprogramma's (of delen daarvan) die informatie vergaren over een computergebruiker en deze doorsturen naar een externe partij. Het doel van spyware is meestal om geld te verdienen. Meestal weten gebruikers niet van de spywarefunctie van een programma.

Let vooral ook op slechte, valse en malafide spyware-detectieprogramma's. Een aantal van deze programma's werkt slecht, of probeert de gebruiker aan te zetten tot het kopen van een betaalde variant, door middel van het geven van valse positieven, of door zelf spyware of adware te installeren. Beschikt u over goede anti-spyware software? Weet u wel of uw computer spyware-vrij is? Service Center de Punder kan binnen minuten vaststellen of uw computer spyware bevat.

Ransomware

Wat is ransomware?

Ransomware is een chantagemethode op internet. Het werkt als een soort 'gijzeling van de computer'. De computer wordt geblokkeerd en je kunt er niets meer mee. Het is malware (=schadelijke software) waarmee criminelen proberen om je 'losgeld' te laten betalen om er vanaf te komen.

Hoe ransomware werkt

Je kan deze schadelijke software oplopen door bijvoorbeeld op een advertentie op een website te klikken. De advertentie is dan besmet waardoor je computer direct besmet wordt. Je krijgt dan een scherm te zien waarop staat dat je computer geblokkeerd wordt omdat je strafbare feiten zou hebben gepleegd (vaak namens de politie), zoals het downloaden van illegale bestanden of het bekijken en downloaden van kinderporno. Om van je blokkade af te komen, moet je een voucher kopen en die code invullen in het vergrendelde scherm. Vaak gaat het om een flink geldbedrag! Betaal dit niet, want ook al betaal je, je computer blijft geblokkeerd!

Ransomware verwijderen

Op fraudehelpdesk.nl vind je informatie over hoe je het virus kunt verwijderen. Je kan je daar ook gratis abonneren op waarschuwingen en nieuws met betrekking tot ransomware.

Zo zorg je ervoor dat je computer goed beveiligd is:

  1. Download en installeer de benodigde updates.
  2. Maak gebruik van een virusscanner, firewall, anti-spyware, advertentieblockers (apps die advertenties tegenhouden die mogelijk een virus bevatten) en veilige websites.
  3. Gebruik een goed wachtwoord van minimaal 8 tekens, met hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen als een vraagteken of uitroepteken erin.
  4. Maak een back-up van jouw documenten, klik niet op onverwachte linkjes en geef nooit jouw inlog- of pincode af.

Komt u er niet uit bel dan Service Center de Punder tel: 0113-404221

De voordelen van Service Center de Punder op een rij:
  • Snelle en duidelijke analyse van het probleem.
  • Hulp op afstand; met enkele minuten kijken we met u mee en lossen uw probleem op.
  • Hulp aan huis; meestal dezelfde dag nog een CompUtrecht specialist bij u thuis.
  • Geen oplossing dan betaald u alleen de onderzoekskosten á € 24,99 
Deel dit...